Сенат Франції ухвалив новий антитерористичний закон

Закон скасовує надзвичайний стан, який діяв з 2015 року після терористичного нападу в Парижі

Про головне

Аліна Лісненко

Сенат Франції ухвалив новий антитерористичний закон, який скасовує надзвичайний стан, який діяв майже два роки, після терористичного нападу в Парижі у 2015 році

Раніше закон був ухвалений Національними зборами, передає Укрінформ.

«Цей компромісний законопроект, узгоджений законодавцями, дозволить владі боротися з тероризмом, не відмовляючись від наших цінностей та принципів». 

Емануель Макрон, президент Франції

Закон містить жорсткі положення, які надають представникам МВС та керівникам місцевих органів набагато ширші повноваження. Зокрема, поліція зможе обшукувати будинки підозрілих осіб, блокувати райони за підозрами у намірах здійснення терористичних дій, відмовляти у проведенні масових акцій, закривати церкви і мечеті до з'ясування безпекової ситуації, затримувати підозрілих осіб у відділках, тримати під домашнім арештом з носінням електронного браслета. Закон передбачає значні штрафи та більш жорсткі, ніж раніше, покарання за непокору, йдеться у повідомленні.

Французький парламент має намір також переглядати найбільш жорсткі положення закону щороку, окрім того у разі стабільної безпекової ситуації ці положення мають припинити свою дію наприкінці 2020 року. Закон вступить в дію з 1 листопада.

Джерело фото

Схожі публікації