СБУ затримала українця, якого російські спецслужби найняли для вбивства судді

Агент спецслужб зізнався у тому, що виконував завдання, пов'язані з розвідкою

Про головне

Ярина Боринець

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла вбивству колишнього судді на Луганщині

Для ліквідації колишнього представника судової системи російські спецслужби завербували українця. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Громадянин України відбував покарання на території так званої "ДНР". Представники спецслужби пообіцяли звільнити чоловіка взамін на виконання їх терористичних і розвідувальних доручень.

"Зловмисник у березні 2018 року отримав завдання від кадрового офіцера спецслужб РФ із здійснення теракту стосовно представника української судової системи. Він здійснив поглиблене вивчення об’єкта посягань і розвідку за місцем проживання, а також отримав засоби для вчинення злочину. За задумом російських кураторів, вбивство судді повинно було дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію на Луганщині та підірвати довіру населення до правоохоронних органів".

прес-служба СБУ

Чоловіка затримали під час спроби потрапити до будинку колишнього судді. Він зізнався у тому, що розвідував місця дислокації військової частини, озброєння і техніки, яка там знаходилася, окремих залізничних вузлів та фіксував усе у форматі фото та відео. 

За виконані завдання українець отримував гроші, приїжджаючи до Москви.

Джерело фото

Схожі публікації