СБУ викрила та блокувала схему розкрадання природного газу в Одеській області

Посадовці газового господарства Одещини несанкціоновано втручалися у роботу газових мереж

Про головне

Аліна Лісненко

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою та Нацполіцією викрили та блокували механізм розкрадання природного газу посадовцями одеського газового господарства

Правоохоронці встановили, що протягом 2016-2017 років посадовці газового господарства Одещини несанкціоновано втручалися в роботу газових мереж, повідомляє прес-служба СБУ.

Чиновники залучили до протиправної схеми працівників господарства. Використовуючи саморобні пристрої, зловмисники штучно занижували кількість спожитого газу промисловими об’єктами Одеської області. За забезпечення «економії» посадовці отримували неправомірну вигоду від бізнесменів.

За попередніми оцінками експертів тільки з початку 2017 року зловмисники завдали газовому господарству збитки на 15 мільйонів гривень.

Співробітники СБ України затримали трьох зловмисників під час встановлення нелегального пристрою на газовій мережі на замовлення одного із клієнтів.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

В офісах та місцях проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили фальсифіковані прилади обліку та спеціальне обладнання для його виготовлення, п’ять тисяч доларів США та тисячу євро.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються всі причетні особи до протиправної оборудки. 

Джерело фото

Схожі публікації