СБУ пропонує обмежити українським посадовцям візити до Росії

СБУ підготувала законопроект про обмеження візитів до Російської Федерації посадовцям

Про головне

Яна Вичавка

СБУ ініціює громадське обговорення законопроекту про обмеження візитів до Росії українським посадовцям

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, передає Радіо Свобода.

«Юристи СБУ підготували законопроект про обмеження візитів до Російської Федерації політикам, посадовцям, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам. У проекті закону, зокрема, передбачена кримінальна відповідальність чиновників за відвідування Росії з метою заподіяння шкоди національним інтересам України. Відповідну статтю пропонується додати до Кримінального кодексу України». 

СБУ

У СБУ зазначили, що за останні два роки запропонували низку змін до понад 30 законодавчих документів для підвищення рівня національної безпеки та «боротьби з тероризмом саме в умовах російської агресії».

В службі зазначили, що готові розглянути пропозиції громадськості для вдосконалення ще одного документа щодо заборони поїздок політиків та чиновників до Росії.

5 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує нові правила для виконавців, які мають намір приїхати на гастролі в Україну, та організаторів таких гастролей. За законом, якщо громадяни країни-агресора планують виступати в Україні, організатор гастролей має за 30 днів до їхнього початку звернутися із запитом до СБУ щодо наявності або відсутності підстав для недопущення цих людей до участі в згаданих заходах. СБУ має надати відповідь упродовж 10 днів, і якщо все гаразд, організатор гастролей може укласти договір із виконавцем, який їде на гастролі.

Джерело фото

Схожі публікації