СБУ припинила махінації з фіктивним страхуванням бізнес-активів

Працівники Служби Безпеки викрили оборудку олігарха, наближеного до Януковича

Про головне

Аліна Лісненко

Співробітники СБУ припинили масштабну фінансову оборудку з фіктивним страхуванням бізнес-активів олігарха, наближеного до біглого Януковича

Оперативники СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили механізм виведення тіньових коштів великої групи компаній через фіктивне страхування ризиків, повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що топ-менеджмент комерційної структури для мінімізації податків грошей укладав фейкові страхові угоди з підконтрольними компаніями. За попередніми оцінками, через оборудку ділки «відмили» майже 4,5 мільярда гривень.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Співробітники спецслужби спільно з поліцією також заблокували у Києві та Полтаві діяльність двох кол-центрів, які в інтересах зловмисників приймали заявки на викуп страхових зобов’язань з великим дисконтом. За 10-20% від реальної суми ділки скуповували договори страхування фізичних осіб у штучно доведених до банкрутства підконтрольних структурах.

Згідно із законодавством зобов’язання збанкрутілих страхових компаній підлягають стовідсотковому відшкодуванню. Під час проведення слідчих дій співробітники СБ України задокументували численні порушення страховиками дотримання вимог чинного законодавства у сфері надання фінансових послуг. За матеріалами СБУ винесено рішення Нацкомфінпослуг про скасування страховим компаніям ліцензій та накладання адміністративних штрафів.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Фото прес-служби СБУ

Схожі публікації