СБУ прийшла з обшуками до підозрюваних в організації антиукраїнських акцій

Серед підозрюваних є журналісти

Про головне

Ярина Боринець

Служба безпеки України почала проводити масові обшуки у людей, "які сприяють країні-агресору в організації антиукраїнських акцій"

Про це у фейсбуці заявила прес-секретар спецслужби Олена Гітлянська.

Всього співробітники СБУ проводять 25 обшуків в різних регіонах країни. В ході них вилучено пропагандистські матеріали, зброю, вибухівку та "інші докази підривної роботи" проти України, написала Гітлянська. Вона пообіцяла, що незабаром більш детальна інформація про результати обшуків з'явиться на сайті СБУ.

За словами Гітлянської, серед тих, до кого прийшли співробітники СБУ, є журналісти. Зокрема, вона підтвердила проведення обшуку у київського журналіста Юрія Лукашина. Як раніше повідомило видання "Страна.ua" з посиланням на рішення суду, обшук у Лукашина проходить в рамках кримінального провадження про "інформаційну агресію" проти України з боку "невстановлених представників Російської Федерації і окупаційних властей Криму".

"На жаль, серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавні дії. Тому просимо вас не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів, [зібраних СБУ]".

Олена Гітлянська, прес-секретар СБУ

Джерело фото

Схожі публікації