Сабіна Суру презентувала у Чернівцях свої фотографії

Це роботи у поєднанні з оптичною ілюзією та візуальною проекцією

Про головне

Юлія Панаетова

5-го квітня у Steinbarg Gallery & Cafe відкрилась фотовиставка «Crooked Narratives»

Сабіна Суру, авторка робіт, живе і працює в Бухаресті. Вона активно займається фотографією та інтермедіа.  

«Це моя перша виставка за межами Румунії, і це дуже хороший початок. Я багато працюю з аналоговою фотографією, оптичними об’єктами та відео. Усі ці напрями хочу сьогодні показати в Чернівцях. На моїх фотографіях зображені руки танцівниці, яка сьогодні знаходиться тут, і з нею можна поспілкуватися».

Сабіна Суру, авторка виставки «Crooked Narratives»  

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Перед офіційним відкриттям виставки Сабіна показала відео, на якому її знайома танцівниця виконує балетні па руками. Ці рухи зафіксовані на фотографіях мисткині в чорно-білому кольорі. Якщо дивитися на них по черзі, то складається ілюзія руху.

Окрім фотографій та відео проекції, Сабіна працює з оптичними об’єктами. Це ті самі зображення, але об’ємні у 3D. Сабіна презентувала під час відкриття виставки 4 композиції з фотографій, на які потрібно дивитися крізь скляну призму вигнутої форми під різним кутом.

Odoo CMS - велика картинка

«Мені сподобався її підхід до композиції про те, що у світі немає нічого статичного. Тут можна дивитися на фотографії через скло, повертати зображення, роздивлятися їх із різних ракурсів. Тоді буде створюватися ілюзія, що зображення справді рухаються, наче в танці. Це елементарні закони фізики, але у поєднанні з фотомистецтвом, виглядає цікаво».

Інна Дутчак, відвідувачка виставки «Crooked Narratives»

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Виставка триватиме до 23 квітня. 

Трансляцію з відкриття події дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Анастасії Бойчук

Схожі публікації