Російські хакери хотіли зламати поштові скриньки українських політиків

Під прицілом хакерів були електронні пошти Порошенка, Авакова та інших міністрів

Про головне

Аліна Лісненко

Російські хакери з групи Fancy Bear, окрім атак на пошту Хілларі Клінтон, намагалася зламати скриньки українських політиків та російських опозиціонерів

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Associated Press.

Агентство заявляє, що отримало доступ до списку цілей російських хакерів.

Серед українських політиків під приціл хакерів потрапили президент Петро Порошенко та його син Олексій, народний депутат Сергій Лещенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та інші колишні і нинішні міністри. Усього - 545 аккаунтів.

Серед росіян - бізнесмен Михайло Ходорковський, учасниця гурту Pussy Riot Марія Альохіна, опозиційний лідер Олексій Навальний та ще понад 100 громадських активістів.

Загалом під прицілом у США були 573 поштові скриньки - тодішнього держсекретаря Джона Керрі, екс-держсекретаря Коліна Пауелла, тодішнього Верховного головнокомандувача НАТО, генерала армії ВПС США Філіпа Бредлі, один з його попередників генерала армії США Уеслі Кларка, робітників для оборонних підрядників, таких як Boeing, Raytheon та Lockheed Martin, розвідників, відомих спостерігачів у Росії, особливо, демократів.

У планах хакерів було зламати поштові скриньки Gmail майже 4,7 тис. користувачів у всьому світі, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації