Росія підозрює українця Гриба у підготовці теракту в школі - ЗМІ

Російські слідчі ігнорують проблеми Павла Гриба зі здоров'ям

Про головне

Ярина Боринець

Українця Павла Гриба, який знаходиться у СІЗО міста Краснодар,підозрюють у плануванні теракту школи в Сочі

Про це повідомляє Коммерсантъ.

За версією слідства, Гриб запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в школі. У середу суд продовжив арешт Павлу Грибу до січня 2018 року.

Термін слідства у справі Павла Гриба продовжений до січня 2018 року, в зв'язку з чим представник слідства звернувся до суду з клопотанням про продовження арешту молодої людини до 4 січня 2018 року.

Обгрунтовуючи своє клопотання, представник слідства пояснив, що Павло Гриб ніби-то є прихильником радикальних націоналістичних поглядів УНА-УНСО і звинувачується в тому, що схиляв свою знайому жительку Краснодарського краю зробити підрив саморобного вибухового пристрою на випускний лінійці в середній школі №26 міста Сочі.

На думку слідства, звільнення Гриба з ізолятора недоцільним, оскільки він не має місця проживання в Росії, є прихильником радикальних поглядів, а його дії становлять велику суспільну небезпеку. Що стосується стану здоров'я обвинуваченого, то, на думку силовиків, у Павла Гриба немає важких захворювань, що перешкоджають його утриманню під вартою.

Лікарі оцінюють стан Павла Гриба як важкий, зважаючи на умови утримання та стан хлопця, який у листі описав адвокат Андрій Сабінін. Про це сказав в коментарі Громадському радіо доктор медичних наук Василь Притула. За його словами, у дитинстві Павлу поставили діагноз «портальна гіпертензія», і з 2003 року він був на обліку у дитячій лікарні «Охмадит».

"Це таке захворювання, яке у будь-який момент може ускладнитись кровотечею зі шлунку або стравоходу. Кровотечі можуть бути надзвичайно сильними, аж до дуже неприємного стану"

Василь Притула, доктор медичних наук

За словами Андрія Сабініна, захисника Павла Гриба, до справи долучено медичні документи, з яких випливає, що йому необхідна постійна інтенсивна терапія, оскільки хлопець є інвалідом з дитинства, його захворювання пов'язане з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС.

"Лікарів з України до Павла не пускають, потрібних ліків він не отримує з моменту арешту - адміністрація СІЗО відмовляється їх брати, навіть коли я їх купую для Павла з дозволу лікаря ізолятора. Якщо випустити Павла під домашній арешт - його лікуватимуть, а в СІЗО його заморять"

Андрій Сабінін, захисник Павла Гриба

Джерело фото

Схожі публікації