Росія дала неправдиві дані про кількість військових на навчаннях "Захід-2017" - НАТО

Різниця між даними РФ та реальністю дуже значна

Про головне

Ярина Боринець

Надана Росією інформація про кількість військових, які брали участь у навчаннях "Захід-2017" є значно заниженою

Про це повідолмяє Європейська правда, посилаючись на слова генсека НАТО Єнса Столтенберга. 

Політик заявив про це після засідання Ради Росія-НАТО у Брюсселі.

"Навчання "Запад" були важливої частино нашої дискусії і багато союзників вказали на те, що цифри, які РФ надавала перед навчаннями і після навчань, не відповідали фактичній кількості військових, які брали участь. Різниця була значною, а географія навчань значно ширшою".

Єнс Столтенберг, генсек НАТО

Генсек відзначив, що у НАТО немає жодних даних про те, що російські військові не покинули територію Білорусі після навчання.

Він також зазначив, багато союзників наголосили на необхідності модернізувати Віденський документ, який визначає процедуру інформування щодо проведення військових навчань. На думку Єнса Столтенберга, НАТО має бути впевнена, що Росія повністю відповідає цьому положенню.

За Віденським документом, до навчань, де кількість учасників перевищує 13 тисяч осіб, повинні бути допущені спостерігачі ОБСЄ. Москва офіційно заявляла, що до військових навчань "Запад-2017" залучено 12 700 солдатів.

Натомість, за внутрішніми оцінками НАТО, проведеним за допомогою супутникових знімків, у маневрах брали участь "десятки тисяч солдатів".

Як повідомлялося раніше, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" пройшли з 14 по 20 вересня. Після завершення навчань із Білорусі не виїхали 5800 російських військових.

Джерело фото

Схожі публікації