Рада підвищила штрафи за порушення кордону та межі з окупованими територіями

Депутати підтримали законопроект, що збільшує штрафи за порушення на державному кордоні та лінії розмежування

Про головне

Аліна Лісненко

Депутати підтримали законопроект, що збільшує штрафи за порушення на державному кордоні та лінії розмежування із окупованими територіями

За це у другому читанні проголосував 251 народний депутат, передає "Громадське".

Законопроект передбачає підвищення штрафів за опір правоохоронцям і прикордонникам у вигляді «злісної непокори» їхнім вимогам під час виконання ними службових обов'язків. Штраф за це зростає з 85-170 гривень до 850-1700.

Якщо група чи особа повторує злочин протягом року, штраф збільшується з 170-340 до 1700-5100 гривень.

Такі ж штрафи можуть очікувати іноземців, які порушили правила перебування на території країни чи прострочили документи, які дозволяють перебувати у державі.

Також документ збільшує штрафи за незаконний перетин кордону України — зокрема, із підробленими документами, йдеться у повідомленні.

Крім того, законопроект скасовує адміністративний арешт на 15 діб за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію і незаконний перетин державного кордону.

Передбачається, що справи про адмінпорушення, підсудні судам, розташованим на території окупованого Росією Криму, розглядатимуться місцевими судами за місцем виявлення порушення, пише видання.

Підписуйтесь на наш канал у Telegram

Джерело фото

Схожі публікації