Проект ремонту Шулявського мосту передбачає знесення будівлі заводу «Більшовик»

Завод знесуть наступного року

Про головне

Аліна Лісненко

На Шулявському шляхопроводі у Києві після реконструкції з’являться велодоріжки, ліфти у підземні переходи для маломобільних людей

На розв'язці будуть всі ліві і праві повороти, що має знизити аварійність, повідомляє "The Village" з посиланням на "112.ua".

"З інноваційного за проектом пропонується влаштувати прольотну будову (саму естакаду) на всю ширину проспекту Перемоги, без пристрою проміжної опори на проїжджій частині проспекту. Та опора, яка зараз там є і на якій величезна концентрація ДТП, буде повністю демонтована, і одним прольотом проспект буде покритий. Після реконструкції на розв'язці будуть передбачені всі ліві і праві повороти, що, безумовно, знизить аварійність".

Олександр Здольник, головний інженер КП "Дирекція будівництва шляхотранспортних споруд"

Вартість реконструкції за попередніми розрахунками становить близько 600 мільйонів гривень. Остаточна сума стане відомою за результатами торгів.

В ефірі Громадського радіо заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що для реконструкції шляхопроводу знесуть завод "Більшовик".

 ​"Знесення, скоріше за все, — це питання наступного року. У цьому році завдання зробити проїзд між велицею Довженка та вулицею Гетьмана в обидва боки. Наступного року — лівоповоротні та правоповоротні з’їзди". 

Микола Поворозник, заступник голови КМДА

Ремонт Шулявського мосту триватиме орієнтовно 17 місяців. За словами Поворозника, швидше виконати необхідний обсяг робіт неможливо.

На час ремонту пішоходи зможуть ходити тими ж пішохідними переходами, що й зараз. На переходах мають з’явитися світлофори.  

Поворозник попереджає про ймовірні затори у зв’язку з ремонтом та просить поставитися до цього з розумінням.

Джерело фото

Схожі публікації