Продажі зброї у світі зросли вперше за п'ять років

Американські компанії, що входять у ТОП-100, збільшили продажі зброї в 2016 році на 4%

Про головне

Ярина Боринець

Найбільші в світі виробники зброї збільшили продажі вперше за останні п'ять років, про що свідчать дані Стокгольмського інституту дослідження проблем світу і конфліктів (SIPRI)

Всього в 2016 році, за даними SIPRI, військово-промислові компанії, що входять в сотню найбільших в світі, продали озброєння на загальну суму 374,8 мільярда доларів США, передає Meduza.

Це на 1,9% більше, ніж в попередньому році. У порівнянні з 2002 роком, коли SIPRI почав відстежувати продаж озброєнь компаніями, зростання склало 38%.

Американські компанії, що входять в топ-100, збільшили продажі зброї в 2016 році на 4%, до 217,2 мільярда доларів.

Продажі озброєнь компаніями з Росії виросли за рік на 3,8%, до 26,6 мільярда доларів. На частку російських виробників припадає 7,1% від усієї проданої у світі в звітному році зброї.

"Значні економічні проблеми, з якими зіткнулася Росія в 2016 році, призвели до уповільнення темпів зростання продажів озброєнь російськими компаніями".

Саймон Веземан, науковий співробітник SIPRI

Cтокгольмский інститут дослідження проблем світу і конфліктів - незалежний інститут, що спеціалізується на дослідженнях в галузі контролю над озброєннями та роззброєння. SIPRI збирає дані про продажі озброєнь з відкритих джерел.

Джерело фото

Схожі публікації