Прибуток Львова від туризму в 2017 році склав більш ніж 600 мільйонів євро

Протягом перших двох тижнів 2018 року до Львова приїхало приблизно 250 тис. туристів

Про головне

Ярина Боринець

У 2017 році туристи залишили у Львові 615 мільйонів євро

Протягом минулого року Львів відвідали 2,6 мільйони туристів. Таку цифру назвало видання ZAHID.NET з посиланням на управління туризму Львівської міської ради.

Найчастіше до Львова приїжджають українці, поляки та білоруси. До десятки країн, жителі яких відвідують місто найчастіше, відносяться Туреччина, Німеччина, США, Литва, Великобританія, Чехія та Канада.

Начальниця управління туризму Львівської міської ради розповіла якими методами користуються в управлінні для аналізу відвідуваності Львова туристами.

"Для аналізу ринку в'їзних туристів ми користуємося трьома джерелами збору інформації: опитування гостей міста методом face to face, статистика відвідувачів центрів туристичної інформації та дані Львівського туристичного барометра, якому надають інформацію заклади розміщення".

Галина Малець, начальниця управління туризму Львівської міської ради

В середньому один турист витрачає близько 75 євро на день, а середня тривалість перебування – 4,4 дні. Лише чверть туристів мандрують самостійно – решта надають перевагу подорожам з друзями, родиною або у складі туристичних груп.

За словами начальниці управління туризму ЛМР Галини Малець, протягом перших двох тижнів 2018 року до Львова приїхало приблизно 250 тис. туристів.

"Ми не робили ґрунтовного аналізу, але за даними, які ми отримали від готелів, та статистикою центрів туристичної інформації можна орієнтуватися на цифру чверть мільйона".

Галина Малець, начальниця управління туризму Львівської міської ради

Джерело фото

Схожі публікації