При нападі на російську базу в Сирії знищено сім літаків

Російську авіабазу в Сирії обстріляли з мінометів

Про головне

Ярина Боринець

У результаті мінометної атаки 31 грудня на російській авіабазі Хмеймім у Сирії знищені сім літаків

Про це з посиланням на неназвані військово-дипломатичні джерела повідомляє російське видання "Комерсант".

За інформацією видання, бойовики обстріляли базу і фактично знищили чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С і транспортник Ан-72. Вогнем був також підірваний склад боєприпасів.

"Комерсант" повідомляє, що в результаті постраждали більше десяти військовослужбовців, не вказуючи, чи йде мова про росіян.

Офіційного підтвердження цих відомостей від Міноборони немає.

Раніше, 3 січня, російське Міноборони повідомило, що 31 грудня в Сирії при перельоті на аеродром Хама розбився вертоліт Мі-24. Обидва пілоти загинули. У відомстві заявили, що вертоліт не обстріляний, а впав внаслідок технічної несправності. Чому про катастрофу розповіли тільки через чотири дні, не уточнюється.

Російська база Хмеймім періодично піддається обстрілу, але про якісь втрати в зв'язку з цим нічого не повідомлялося. 28 грудня стало відомо, що системи ППО успішно знищили ракети «Град», запущені в бік бази.

На початку грудня 2017 року президент Росії Володимир Путін оголосив, що з Сирії буде виведена значна частина російського контингенту. При цьому Росія на постійній основі продовжує перебування в Хмеймімі і на військово-морській базі в Тартусі.

Джерело фото

Схожі публікації