Правляча партія Вірменії погодилася обрати прем'єр-міністром кандидата від опозиції

Засідання парламенту, на якому оберуть прем'єр-міністра, відбудеться 8 травня

Про головне

Ярина Боринець

Республіканська партія Вірменії, що займає більшість місць в парламенті, погодилася підтримати кандидата в прем'єр-міністри, якого висуне одна третина депутатів

Про це повідомив глава партійної фракції Ваграм Багдасарян, передає "Медуза".

Свого кандидата Республіканська партія не висуватиме. Три інші партії, представлені в парламенті (в сумі вони займають 47 з 105 місць), підтримують лідера опозиційного руху "Елк" Нікола Пашиняна, який очолив масові протести в країні.

Засідання парламенту, на якому оберуть прем'єр-міністра, відбудеться 8 травня. 1 травня парламент вже розглядав кандидатуру Пашиняна, але тоді Республіканська партія не підтримала його.

Після засідання парламенту 1 травня Нікол Пашинян закликав своїх прихильників до загального страйку і акцій громадянської непокори. 2 травня тисячі учасників акцій протесту перекрили вулиці, шосе і залізничні колії в Єревані та інших містах країни.

Протести у Вірменії тривають більше двох тижнів. Приводом для них послужило рішення колишнього президента Сержа Саргсяна виставити свою кандидатуру на пост прем'єр-міністра. Парламент обрав Саргсяна на цей пост, але незабаром йому довелося піти у відставку під тиском мітингувальників.

Джерело фото

Схожі публікації