Повстанці у Бурунді обіцяють активізувати напади проти уряду

У країні загострюється дворічна політична криза

Про головне

Оксана Чорна

Група повстанців пообіцяла активізувати напади на уряд президента Бурунді П'єра Нкурунзізи

Про це повідомляє Bloomberg.

Народні сили Бурунді вважають насильство необхідним, щоб змусити адміністрацію Нкурунзізи приєднатися до мирних переговорів з усіма опозиційними групами країни, заявив в інтерв'ю представник повстанців Адольф Меніракіза.

Повстанці, в тому числі колишні військовослужбовці та офіцери поліції, раніше були частиною групи "Forebu", яка заявила про напад на військові об'єкти в Бурунді в минулому році.

"Ми зобов'язані проводити військові дії проти уряду в Бужумбурі (столиця Бурунді - ред.), щоб зупинити злочини, які вживаються проти населення державними органами".

 Адольф Меніракіза, представник повстанців 

Криза у країні почалася у квітні 2015 року, коли після двох термінів П'єр Нкурунзіза заявив, що втретє обиратиметься президентом. Це спричинило протести серед населення, що призвели до смертей сотні людей та змусили більше 400 тисяч людей покинути власні домівки.

Опозиційні партії заявили, що його переобрання порушило домовленості щодо дворічного терміну та спричинило громадянську війну. Після придушення протестів відбулися випадкові напади на військових та урядових чиновників.

Уряд протести у травні 2015 року називає невдалою спробою державного перевороту. Влада Бурунді відмовилася брати участь у нещодавніх мирних переговорах у сусідній Танзанії, в яких задіяні збройні опозиційні групи, в тому числі бойовики. 

Голова Комісії Організації Об'єднаних Націй у справах Бурунді 21 серпня заявив, що ООН отримує повідомлення про вбивства, тортури та зникнення у країні.

Джерело фото

Схожі публікації