Понад 5 годин бойовики обстрілювали сили АТО під Троїцьким

Протягом останніх кількох днів ситуація на лінії зіткнення має тенденцію до загострення

Про головне

Аліна Лісненко

Минулої доби позиції ЗСУ вкотре піддались обстрілам з боку російсько-окупаційних військ

Обстрілювали сили АТО зі зброї заборонених калібрів, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на речника Міноборони з питань АТО Дмитра Гуцуляка.

"Загалом ворог провів 14 прицільних обстрілів оборонних позицій наших захисників. При цьому, в бік українських військових було випущено 82 міни калібрів 120 та 82 мм. Військовослужбовці Збройних Сил України, аби вгамувати нахабство противника, були змушені тричі відкривати вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими угодами. Унаслідок ворожих обстрілів троє українських військовослужбовців були поранені. Ще один наш захисник отримав бойове травмування". 

Дмитро Гуцуляк, речник Міноборони з питань АТО

За словами Гуцуляка, на Луганському напрямку зафіксовано 9 фактів відкриття вогню з боку російсько-терористичних військ. "Найгарячіше" було в районі населеного пункту Троїцьке. З невеликими перервами ворог вів вогонь по нашим позиціям загалом понад п’ять годин. Перший обстріл з мінометів 82 калібру, великокаліберних кулеметів та зенітної установки ЗУ-23 у цьому районі зафіксовано о 15.40. Подальші ворожі обстріли вже велися з використанням 120-мм мінометів.

Крім того, із мінометів різних типів вчора були обстріляні позиції Збройних Сил України поблизу Новозванівки.

Під ворожим вогнем зі стрілецького озброєння опинялися також наші опорні пункти в районах Катеринівки, Новоолександрівки та Станиці Луганської. А по захисниках Кримського ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

На Донецькому напрямку зафіксовано 5 фактів відкриття вогню противником. Тут під обстрілами із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів опинилися опорні пункти Збройних Сил України в районі населених пунктів Лебединське та Широкине. У бік українських військових було випущено 23 міни калібру 120 мм.

З мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, в тому числі великокаліберної, противник відкривав вогонь в бік українських позицій неподалік Водяного, Павлополя та Лебединського. А в районі Богдановки ворог застосував БМП, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації