Понад 100 речей з особистого архіву Крушельницької привезли до Чернівців

У Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка "На вершині світової слави"

Про головне

Юлія Панаетова

Зі Львівського музично-меморіального музею Крушельницької до Чернівців привезли понад 100 речей з особистого архіву співачки

Оригінальні фотографії, афіші та програми концертів, платівки кінця ХХ століття, книги та ноти з бібліотеки Соломії Крушельницької та ще багато рідкісних експонатів. Усе це чернівчани побачили на виставці "На вершині світової слави" 29 березня у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Авторками проекту стали Ірина Криворука (головна зберігачка фонду) і Данута Білавич (завідувачка музею Крушельницької у Львові).

"Ми дуже раді, що виставка організована саме в Чернівцях. Адже Соломія Крушельницька виступала у вашому місті. У листопаді 1911 року вона дала тут сольний концерт. Це наш великий проект, який ми реалізовуємо вже 10 років. У Чернівцях це вперше. До цього ми експонували виставку у Києві, Дніпрі, Одесі, Коломиї, Івано-Франківську, Вінниці та Луцьку. Дуже багато міст вже побачило її". 

Данута Білавич - завідувачка наукового відділу музею Соломії Крушельницької у Львові

Odoo CMS - велика картинка

Офіційну частину розпочали з виступу камерного хору Чернівецької Філармонії. Під керівництвом Надії Селезньвої хор виконав "Безкінечну молитву" та "Садок вишневий коло хати". Після вступного слова організаторів, відвідувачі розглядали старовинні речі видатної співачки. Данута Білавич провела екскурсію та розповіла про життя і творчість легендарної співачки. 

На завершення, відвідувачі переглянули документальний фільм про Соломію Крушельницьку. 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Виставка триватиме до 6 травня.

Трансляцію події та повний фотозвіт дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації