Помічник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана виявився агентом російських спецслужб

СБУ затримала шпіона і проводить розслідування

Про головне

Ярина Боринець

Затриманим Службою безпеки України співробітником Кабміну є помічник прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Станіслав Єжов

Про це в коментарі "112 Україна" повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді України Вадим Денисенко.

"Інформація про те, що ця людина може займатися протиправною діяльністю, була відома досить давно, і його робота останнім часом була як то кажуть "під ковпаком".

Вадим Денисенко, представник Кабінету міністрів у Верховній Раді

На питання, чи дійсно затриманим є Станіслав Єжов, Денисенко відповів ствердно.

За інформацією ЗМІ, Єжов супроводжував Гройсмана на всіх міжнародних зустрічах і у всіх поїздках, був його особистим перекладачем. Також повідомляється, що раніше Єжов працював в посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України.

Володимир Гройсман прокоментував подію у Facebook.

"Спільно зі службою Безпеки України виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який тривалий час працював в інтересах ворожої держави. Сьогодні його затримано. Дякую працівникам СБУ за професійність та пильність".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Раніше повідомлялося, що співробітники контррозвідки СБУ викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора. Зазначалося, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. За завданням російських кураторів чиновник збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцем роботи та проживання чиновника. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Джерело фото

Схожі публікації