Помер Стівен Хокінг

У 1963 році 22-річному Стівену Хокінгу був поставлений діагноз бічний аміотрофічний склероз

Про головне

Ярина Боринець

Вранці 14 березня у своєму будинку в Кембриджі на 77-му році життя помер англійський фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Хокінг

Про це повідомляє "Бі-бі-сі" з посиланням на заяву його сім'ї.

Він вивчав теорію виникнення світу в результаті Великого вибуху, теорію чорних дір. Вчений є автором відомих книг "Коротка історія часу", "Чорні діри і молоді всесвіти", "Світ у горіховій шкаралупі".

"Ми глибоко засмучені тим, що наш улюблений батько помер сьогодні. Він був великим ученим і незвичайною людиною, чия робота і спадщина будуть жити протягом багатьох років. Його мужність і завзятість з блискучим гумором надихнули людей в усьому світі".

із заяви дітей Стівена Хокінга

Стівен Хокінг народився 8 січня 1942 року в Оксфорді. У 1962 році він закінчив Оксфордський університет, а потім отримав докторський ступінь Кембриджського університету.

У 1963 році 22-річному Стівену Хокінгу був поставлений діагноз бічний аміотрофічний склероз (БАС). Лікарі відводили йому не більше двох-трьох років життя. Однак він продовжив займатися активною науковою діяльністю, навіть будучи паралізованим, прикутим до інвалідного візка і спілкуючись з людьми через комп'ютерний синтезатор мови.

Джерело фото

Схожі публікації