Похорона культурної спадщини - В'ячеслав Обнявко

Власники скандальної забудови у Чернівцях прозвітували перед журналістами (ВІДЕО)

Про головне

Аліна Лісненко

10 лютого у Чернівецькій міськраді відбулась презентація та обговорення проекту розширення входу на вул. Героїв Майдану, 24

 
 

Проект забудови представила архітектор Любов Підвербна, яка і розробляла даний об'єкт. За її словами, замовники попросили розширити вхід для вітрини, оскільки планують приміщення під магазин одягу. Тому Любов вирішила розширити вхід шляхом реконструкції фасаду, тобто розбити частину арки. 

Odoo CMS - велика картинка

Втім і це ще не все. Для симетрії переробити арку вирішили і з лівої частини будинку, а саме в'їзд у двір.

Odoo CMS - велика картинка

Усе це мало би бути оздоблене аркою із "золотого дуба". А ще власники пообіцяли замінити і вікна другого поверху у такий самий колір. 

Втім завершувати ремонтні роботи планують вже весною. Тому зараз все виглядає так:

Odoo CMS - велика картинка

Під час презентації виступила Олена Пушкова, начальник відділу охорони культурної спадщини, яка зазначила, що відповідальність несе головний проектант та архітектор конкретного об'єкту, а відділ культурної спадщини дає погодження згідно чинного законодавства. 

В суперечку з начальником охорони культурної спадщини вступив архітектор В'ячеслав Обнявко, назвавши цей відділ "похороном культурної спадщини". 

Обнявко запропонував два виходи із ситуації. По-перше, повернути арку у належний вигляд. По-друге, провести містобудівну нараду і детальніше розглянути та обговорити даний об'єкт. 

 
 

Другу пропозицію підтримав Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою, відзначивши, що запропонована конструкція займає пішохідний простір, а відділ реклами може не прийняти вивіску.
Окрім цього Обшанський закликав громадськість створити петицію щодо мараторію на розширення входу, вікон чи арок у будівлях культурної спадщини міста.

 
 

Володимир Середюк, заступник Чернівецького міського голови, підсумував обговорення та заявив, що до кінця лютого буде проведена містобудівна нарада по даному об'єкту.

Схожі публікації