Податкова міліція знаходиться поза законом з 1 січня 2017 року – Тетяна Острікова

Про це депутат Верховної Ради повідомила на своїй сторінці у Facebook

Про головне

Аліна Лісненко

Тетяна Острікова, депутат Верховної Ради від "Сомопомочі", член комітету з питань податкової та митної політики, на своїй сторінці у Facebook заявила, що з 1 січня 2017 року податкова міліція поза законом

Ліквідували орган депутати Верховної Ради помилково, оскільки виключили розділ ХVІІІ-2 «Податкова міліція» з Податкового кодексу. Планувалося, що норма про ліквідацію податкової міліції набуде чинності разом із новим законом про створення фінансової поліції, ймовірність прийняття якого цим складом Ради близька до нуля, йдеться у повідомленні Тетяни Острікової.

В законопроекті змінили номер пункту про податкову поліцію, а в перехідних положеннях, які стосуються набрання чинності відповідними нормами – номер змінити забули. Тобто пункт 134 про виключення з Податкового кодексу розділу ХVІІІ - 2 «Податкова міліція» набрав чинності. 

Тетяна Острікова пропонує такі шляхи виходу із ситуації:

1) отримати певне роз'яснення про те, що це технічна помилка і пункт 134 закону має набути сили разом з відповідним законом про створення фінансової поліції; або  2) внести зміни в Податковий кодекс, пройшовши через процедуру розгляду законопроекту, передбачену Законом України «Про Регламент».

"Але є і третій варіант. Якщо з Божою поміччю сталася така "прикра" помилочка, треба використати момент для розгляду та ухвалення нового закону про створення фінансової поліції. Це до речі і на виконання Коаліційної угоди, і перед МВФ вже прострочене зобовязання. І законороект відповідний номер 4228 про фінансову поліцію вже давно підготовлено і внесено в Парламент!"

Тетяна Острікова, депутат Верховної Ради

Джерело фото.

Схожі публікації