Після підозри НАБУ в розкраданні держкоштів у сфері вантажних перевезень, Укрзалізниця підвищує тарифи

Через зловживання посадовцями Укрзалізниці у держбюджет не надійшло майже 100 мільйонів гривень – НАБУ

Про головне

Оксана Чорна

15 серпня детективи НАБУ та САП повідомили про підозру у вчиненні злочину колишньому заступнику голови Укрзалізниці, чинним директору одного з департаментів ПАТ та заступнику директора однієї з філій ПАТ Укрзалізниця

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходів (станом на дату вчинення злочину 97 мільйонів гривень).

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище, застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення. Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Водночас Укрзалізниця заявила про підвищення тарифів на вантажоперевезення на 22,5% у жовтні 2017 року.

Компанія в черговий раз доопрацювала проект консолідованого фінансового плану товариства на 2017 рік. В останній редакції документа планова індексація тарифів на 22,5% перенесена на жовтень 2017 року.

Джерело фото

Схожі публікації