Підприємство «Нібулон» перевезло перший мільйон тонн вантажів Південним Бугом

Компанія кілька разів проводила днопоглиблення річки

Про головне

Ірина Капуш

ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Нібулон" здійснило транспортування першого мільйона тонн вантажів річкою Південний Буг

Про це повідомляє "Національний Промисловий Портал" з посиланням на "Порты Украины".

"Нібулону" вдалося самостійно відновити судноплавство і вже за перший рік транспортувати по цій річці 500 тис. тонн зерна. Сьогодні компанія подолала новий рубіж, транспортувавши перший мільйон тонн вантажів".

прес-служба ТОВ "Сільськогосподарське  підприємство "Нібулон"

Зазначається, що впродовж 25-ти років незалежності України Південний Буг обмілів з 2,9 метра до 1,65 метра, тому першим кроком до відновлення судноплавства стало днопоглиблення річки.

Перший етап днопоглиблення виконали на ділянці між Вознесенськом та Миколаєвом до 2 метрів, в результаті чого судноплавними стали 134 кілометри річки.

У серпні 2016 року компанія здійснила першу доставку зернових з перевантажувального терміналу в Вознесенську.

Також повідомляється, що в грудні 2017 року – квітні 2018 року компанія завершила виконання чергового етапу днопоглиблення.

"Таким чином, компанії вдалося збільшити гарантовану глибину суднового ходу на ділянці між Новою Одесою і Миколаєвом з 2 метрів до 2,5 метра, що дозволяє використовувати на річці судна більшої вантажомісткості та зменшити кількість рейсів".

прес-служба ТОВ "Сільськогосподарське  підприємство "Нібулон"

Джерело ілюстрації

Схожі публікації