Під Верховною Радою розпочався "Всеукраїнський збір"

У центрі міста чергує 3,5 тисяч правоохоронців

Про головне

Аліна Лісненко

Під Верховною Радою розпочалась акція "Всеукраїнський збір" за "велику політичну реформу"

Про це повідомляє Українська Правда.

Вранці 17 жовтня урядовий квартал у Києві перекрито й оточено правоохоронцями у зв'язку із запланованими акціями. Зокрема, перекрито вулиці Грушевського, Липську, Шовковичну, Інститутську, Лютеранську.

На 17 жовтня лідер "Руху нових сил", екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі і його однодумці запланували мітинг під Верховною Радою у Києві та акції в усіх обласних центрах України.

Під час акції Саакашвілі, нардепи, громадські активісти та представники політсил мають намір проголосити три вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та ухвалення нового виборчого закону.

Наразі у середмісті чергує 3,5 тисячі поліцейський та нацгвардійців, оскільки, за даними керівника поліції Києва Андрія Крищенка, до поліції надійшли заявки про кілька акцій і мітингів у центрі Києва.

Правоохоронці оточили Верховну Раду кордоном у кілька рядів. Також поруч стоять медики, пожежні та кінологи. 

Під'їзди до урядового кварталу перекриті поліцейськими авто. Рух на вулиці Грушевського перекрито аж від метро "Арсенальна". У вестибюлі станції метро "Арсенальна" чергує щонайменше 7 правоохоронців і службовий собака.

На вулицях чергують нацгвардійці. йдеться у повідомленні. 

Джерело фото

Схожі публікації