Під стінами целанівського центру скандували "Ганьба!"

В Чернівцях показали фільм This is gay propaganda (ВІДЕО)

Про головне

Аліна Лісненко

Молодики у масках протестували із плакатом "Слава нації - ні ЛГБТ інтеграції"

 
 

У Літературному целанівському центрі 29 листопада відбувся показ фільму «This is gay propaganda». Цей документальний фільм Марусі Боцюрків вже намагалися показати чернівчанам 18 жовтня в мистецькому центрі "Бункер". Проте агресивно налаштовані активісти «Азову» та «Правого сектору» завадили глядачам.

Сьогодні заради безпеки гостей заходу організатори обмежили кількість місць, дозволивши вхід лише за запрошеннями. А на вулиці патрулювали поліцейські.

Молодики з закритими обличчями все ж були біля Літературного целанівського центру впродовж заходу, вигукуючи гасло «Слава нації! Ні ЛГБТ-інтеграції!». Проте цього разу їхня акція була мирною.

Фільм «This is gay propaganda» висвітлює хроніку подій революції та російської окупації в контексті української ЛГБТ-спільноти. У 2014 році режисерка фільму побувала у трьох українських містах, відстежуючи вплив російського «закону про гей-пропаганду» в окупованих Росією регіонах. Зустрілася з Олександрою, чиє обличчя було на плакаті «Розшукується», розклеєному по всьому Донецьку; із Владом, гей-активістом, який переховується у київському притулку для представників ЛГБТ; з Оленою, яка вела групи самооборони жінок під час Євромайдану і тепер бореться з поширенням антигомосексуальних законів у Східній Європі.

Показ ініційовано представницею ЛГБТ-спільноти в Чернівцях Софією Лапіною.

Запрошені організаторами представники «Азову», «Правого сектору», а також мер Чернівців Олексій Каспрук на показ фільму не з’явились.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації