Петро Порошенко підписав закон про зміни у сфері паркування

Верховна Рада прийняла закон ще 21 грудня 2017 року

Про головне

Ірина Капуш

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» 

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу Президента.

Зазначається, що закон передбачає реформування сфери паркування транспортних засобів, зміну правил паркування та евакуації.

Зокрема, має бути створений законодавчий механізм невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото та відеофіксації правопорушень.

Закон змінює розміри штрафних санкцій за порушення правил паркування і передбачає надання 50% знижки в оплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки чи відеозапису, у разі сплати штрафу протягом 10 банківських днів.

У повідомленні такоє йдеться, що органи місцевого самоврядування мають впроваджувати автоматизовану систему контролю оплати паркування; вжити заходів щодо збільшення чисельності посадових осіб місцевого самоврядування для прийняття на службу в органи місцевого самоврядування інспекторів з паркування.

Джерело фото

Схожі публікації