Перед Олімпіадою КНДР провела парад воєнної техніки

КНДР показала нові балістичні ракети

Про головне

Аліна Лісненко

Північна Корея представила нові міжконтинентальні балістичні ракети, випробування яких відбулося минулого року, а також новий тип ракети малої дальності

8 лютого в КНДР відбувся великий військовий парад, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Reuters".

У параді, присвяченому 70-річчю з дня заснування північнокорейської армії, взяли участь лідер КНДР Кім Чен Ин та інші високопоставлені посадовці. Зазвичай, цей парад відбувався у квітні. Втім цього разу парад провели напередодні церемонії відкриття зимової Олімпіади в сусідній Південній Кореї.

Північнокорейські державні ЗМІ транслювали цей парад і експерти змогли встановити, що вперше були офіційно показані ракети Хвасон-14 і Хвасон-15, випробування яких пройшли у 2017 році.

На параді також помітили нову ракету малої дальності, яка базується на російській балістичній ракеті "Іскандер", а також має багато особливостей південнокорейської балістичної ракети "Hyunmoo-2".

Експерти відзначили, що на параді було значно менше танків та артилерії і більше ракет. Ймовірно, КНДР таким чином хоче продемонструвати розвиток своїх технологій, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації