Парламент Молдови закликав Росію вивести війська з Придністров'я

Президент Додон розкритикував депутатів

Про головне

Аліна Лісненко

21 липня парламент Молдови прийняв декларацію про виведення російських військ з Придністров'я

 "За" проголосував 61 депутат, повідомляє Новое Время з посиланням на NOI.md.  

Згідно з документом, перебування на території країни російських військ являє собою загрозу для суверенітету, цілісності і незалежності Молдови.

Парламент закликав міжнародних посередників і спостерігачів ініціювати політичні дискусії про перетворення чинного миротворчого механізму в громадянську місію з міжнародним мандатом.

"Ми закликаємо Російську Федерацію завершити виведення військ і боєприпасів з Придністров'я, звертаємося до всіх міжнародних організацій з проханням підтримати ініціативу, спрямовану на підтвердження суверенітету і державності Республіки Молдова".

цитата з тексту декларації

Відомий своїми проросійськими настроями президент Молдови Ігор Додон назвав рішення парламенту провокацією і засудив його на своїй сторінці у Facebook.

"Дані дії спрямовані на погіршення відносин з Російською Федерацією та підрив тих успіхів, яких вдалося досягти спільно з російським керівництвом, а саме в області експорту молдавської продукції, ситуації з мігрантами, регіонального співробітництва, освітніх та гуманітарних програм" 

Ігор Додон, президент Молдови

Джерело фото

Схожі публікації