ПАРЄ за доповіддю України підтримала протидію пропаганді РФ

ПАРЄ визнала окупацію непідконтрольних територій Донбасу Росією

Про головне

Буняк Тетяна

Парламентська Асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила резолюцію за доповіддю української делегації. Так, у ПАРЄ підтримали протидію російській пропаганді на рівні Євросоюзу та рекомендували країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстежування дезінформації та фейків

Про це повідомляє "Громадське" зі слів голови української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезінформації та відвертої неправди, що походять із засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи «East StratCom», — йдеться у тексті резолюції.

Крім того ПАРЄ привітала спільну заяву спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй по свободі слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те, що державні суб’єкти не повинні створювати, спонсорувати та розповсюджувати дезінформацію чи пропаганду.

Нагадаємо, що 24 квітня ПАРЄ визнала окупацію непідконтрольних територій Донбасу Росією. Таким чином резолюція ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України, що порушує міжнародне гуманітарне право та принципи Ради Європи.

Джерело фото

Схожі публікації