Олексія Навального відпустили з поліції

Олексій Навальний був затриманий на виході зі стоматології

Про головне

Ярина Боринець

Олексій Навальний відпущений з московського ОВС "Якиманка" після вручення йому протоколу про те, що проти нього порушено адміністративну справу за статтею 20.2.8 КпАП РФ

Про це політик написав у своєму твіттері.

Опозиціонер був затриманий вдень 22 лютого в Москві на виході з стоматологічної клініки. Навальний звинувачується в повторній участі в несанкціонованому заході, за що йому загрожує до 30 діб арешту.

За півгодини до Навального в аеропорту Шереметьєво був затриманий глава його штабу Леонід Волков, який мав намір вилетіти в Уфу на захід в рамках "Страйки виборців". Де він знаходиться зараз, поки невідомо.

28 січня штаб Олексія Навального, який після недопуску політика до президентських виборів почав кампанії за бойкот голосування, провів загальноросійську акцію на підтримку "Страйку виборців".

Олексій Навальний був затриманий на цій акції в Москві, але відпущений після складання адміністративного протоколу. Політик вважає, що поліція зволікає з його арештом, щоб він опинився за гратами ближче до президентських виборів 18 березня.

Наразі під арештом перебуває директор Фонду боротьби з корупцією Роман Рубанов. Крім того, кілька діб арешту відбули прес-секретар ФБК Кіра Ярмиш та прес-секретар кампанії Навального Руслан Шаведдінов.

Джерело фото

Схожі публікації