НАЗК внесло попередження меру Києва Кличку

З метою усунення виявлених порушень НАЗК вимагає провести службове розслідування

Про головне

Ярина Боринець

Припис внесено стосовно генерального директора Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» Михайла Наконечного

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону Київському міському голові Віталію Кличку.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Згідно з повідомленням, припис внесено стосовно генерального директора Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» Михайла Наконечного.

НАЗК встановило, що очільник Київзеленбуд порушив вимоги частини першої статті 36 Закону України «Про запобігання корупції». А саме: не передав своє підприємство та корпоративні права – ТОВ «Київська свічкова фабрика» в управління іншій особі, що мав зробити протягом 30 днів з дня призначення на посаду 31 серпня 2016 року.

"З метою усунення виявлених порушень Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає провести щодо Михайла Наконечного службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення його до відповідальності".

НАЗК

У Агентстві наголосили, що припис є обов’язковим до виконання, за невиконання посадовець несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП. Крім того, про виконання припису чиновник має повідомити НАЗК упродовж десяти робочих днів з дня його одержання.

Джерело фото

Схожі публікації