Навколо Києва з'явиться нова кільцева дорога

Вартість проекту - близько 2 мільярдів доларів

Про головне

Ярина Боринець

У 2018 році навколо столиці розпочнуть будівництво великої кільцевої дороги, щоб розвантажити місто від транзитного транспорту

Про це заявив мер Віталій Кличко, передає "Економічна правда".

"Весь транзитний транспорт йде через центр міста. Такого немає в сучасних країнах. У 2018 році ми приступаємо до будівництва великої кільцевої дороги, яка зможе розвантажити наше місто від транзитного транспорту".

Віталій Кличко, мер Києва

На думку мера, нова кільцева дорога зменшить транспортне навантаження столиці на 20-30%. Довжина кільцевої дороги становитиме приблизно 200 км. Вона проходитиме через Ворзель, Глеваху, Українку, Бориспіль, Бровари та Старі Петрівці.

Odoo CMS - велика картинка

В рамках будівництва необхідно побудувати 3 мости: північний через р. Дніпро (довжиною 8,2 км та вартістю 7,8 млрд грн), південний через р. Дніпро(довжиною 4,5 км та вартістю 8,65 млрд грн), міст через р. Десна (довжиною 1,6 км та вартістю 1,5 млрд грн).

Вартість проекту – близько 2 мільярдів доларів.

У 2016 мерією був підписаний меморандум з китайською державною корпорацією China Road and Bridge Corporation (CRBC). Згідно з документом, мало відбутись партнерство в декількох проектах будівництва та реконструкції транспортної інфраструктури. Зокрема, в рамках меморандуму – завершення будівництва великої кільцевої дороги.

Джерело фото

Схожі публікації