На виборах ОТГ Чернігівщини переміг сільський голова, затриманий напередодні на хабарі

Це вже не перший такий випадок в області

Про головне

Ярина Боринець

Володимир Левченко, чинний сільський голова, переміг на виборах Новобасанської ОТГ, хоча за кілька днів до цього чоловіка затримали на хабарі

За нього проголосували 1114 виборців із 2178 учасників голосування (51%). Новобасанська громада об'єднала чотири сільради, всього – шість населених пунктів.

Про це повідомляє Уніан.

Зазначається, що це черговий випадок в області, коли керівником громади стає людина, яку підозрюють в отриманні хабара. У квітні у Менській ОТГ переміг Геннадій Примаков, розгляд судової справи якого триває до цього часу.

24 жовтня слідчими Головного управління Національної поліції в області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області було затримано Новобасанського сільського голову за отримання неправомірної вигоди.

У ході досудового розслідування встановлено, що керівник органу місцевого самоврядування одержав від директора сільськогосподарського підприємства 60 тис. грн неправомірної вигоди за сприяння у прийнятті рішення про продаж приміщення та виділення земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності. 25 жовтня сільському голові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Триває слідство.

Джерело фото

Схожі публікації