На Сокирянщині може з'явитись Індустріальний парк

Районні депутати виділили 15 га під будівництво Індустріального парку

Про головне

Аліна Лісненко

11 млн 972 тис гривень вартують 15 гектарів, на яких збодують Індустріальний парк

На сесії Сокирянської районної ради депутати затвердили технічну документацію щодо грошової оцінки двох земельних ділянок під Індустріальний парк. Про це повідомляє Північно-бессарабський портал.

Територія виділена на землях Сербичанської сільської ради для промислового розвитку. Метою створення цього парку є забезпечення підприємств спільною розвинутою інфраструктурою та контролю над виробництвом та впливом на навколишнє середовище. Майбутній промисловий парк, відповідно до вимог, планують розмістити на окраїні станції Романківці, де є гарна транспортна доступність, в тому числі для автомобільного та залізничного транспорту.

Як повідомив голова Сокирянської районної державної адміністрації Петро Бескупський, процес залучення інвесторів на Сокирянщину довготривалий, вже більше двох років влада району працює в цьому напрямку. На першому етапі вже є домовленість із виробниками збудувати в Сербичанах завод із переробки плодових культур, а далі – розміщення ще й інших промислових об’єктів

Відтак, депутати затвердили нормативну грошову оцінку земельних ділянок, на яких планується розмістити індустріальний парк, до речі, вартість її в рази вища від інших земель і становить 11 972 тисяч гривень.

Джерело фото

Схожі публікації