На розвиток гірських регіонів уряд готовий виділити 12 мільярдів гривень, – Гройсман

Прем'єр-міністр каже, що гірські регіони України треба інтегрувати в життя країни

Про головне

Ірина Капуш

Віддалені та гірські регіони України треба активно інтегрувати в життя країни, забезпечувати мешканцям доступ до медицини, освіти, якісної інфраструктури,  – Володимир Гройсман

Про це повідомляє "IA ZIK" з посиланням на свого власкора.

Відповідну заяву прем'єр-міністр України зробив під час наради, яка відбулась у рамках робочої поїздки голови уряду на Івано-Франківщину.  

"Потрібно напрацювати підхід, який дасть можливість спростити життя жителям гірських районів. Я розумію, що таке, коли непросто добиратись до школи, коли нема доступу до медицини, освіти, користування інфраструктурою. Наразі у гірських регіонах проживає 670 тис. громадян, які кожного дня стикаються з проблемами. Наше завдання – відновити дороги, щоб була ефективна логістика, зробити доступною медицину, освіту, сприяти розвитку туризму, розміщенню підприємств".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Володимир Гройсман також повідомив, що вже напрацьовано спеціальний законопроект про розвиток гірської місцевості, а центральна влада для його реалізації готова виділити значні кошти – в обсязі близько 12 мільярдів гривень.

Джерело фото

Схожі публікації