На реконструкцію кінотеатру імені Івана Миколайчука у Чернівцях витратять понад 32 мільйони гривень

Кінотеатр переоблаштовують під кіномистецький центр

Про головне

Оксана Чорна

Після завершення реконструкції у кінотеатрі проводитимуть по п'ять кіносеансів щоденно

Кошторисна вартість реконструкції кінотеатру імені Івана Миколайчука під кіно мистецький центр становить майже 32,4 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

У кінотеатрі облаштовують глядацький зал зі сценою на 404 місць, у тому числі 8 місць для людей з особливими потребами. Також збільшують глибину сцени, що дозволить використовувати глядацький зал не лише для кіносеансів, а й для проведення концертів, конференцій, симпозіумів, аукціонів, поетичних читань, ділових ігор, вечорів відпочинку, танцювальних вечорів, мистецьких зустрічей та інших заходів. Реконструкція передбачає і відновлення та модернізацію кінопроекційної та інших господарських і технічних приміщень.

Заплановано облаштування музею Івана Миколайчука та багатофункціонального виставкового залу, який може використовуватися для гуртково-студійної роботи, проведення камерних заходів. Вхідний вестибюль і фойє за необхідності трансформуються у єдиний простір для проведення масових заходів. Буде проведено також комплексний благоустрій та озеленення прилеглої до кінотеатру території.

Після завершення ремонту на добу проводитимуть 5 кіносеансів, тобто максимальна пропускна спроможність на добу становитиме 2020 глядачів.

Станом на 21 липня цього року капітальні інвестиції в зазначену будівлю склали майже 7,5 мільйонів гривень.

Наразі проводять роботи з кондиціювання та вентиляції приміщень, благоустрою території.

Джерело фото – Чернівецька міська рада

Схожі публікації