На Полтавщині СБУ викрила на хабарі посадовця за оформлення документів для опіки над дітьми

Держслужбовець систематично отримував гроші від мешканців за оформлення документів на право виплати соціальної допомоги

Про головне

Аліна Лісненко

Співробітники СБУ викрили одного з керівників служби у справах дітей Кременчуцької райдержадміністрації на хабарах за оформлення документів для опіки над дітьми

Правоохоронці встановили, що державний службовець систематично отримував гроші від місцевих мешканців за оформлення документів на право виплати соціальної допомоги, повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що чиновник вимагав сімнадцять тисяч гривень від мешканки районного центру за оформлення соціальних виплат, гарантованих державою, за опіку над трьома неповнолітніми дітьми, яких жінка всиновила з дитячого будинку.

Оперативники спецслужби затримали хабарника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після отримання всієї суми хабара. У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 368 Кримінального кодексу України, планується оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину. Операція проводилась спільно зі слідчими Нацполіції в Полтавській області під процесуальним керівництвом прокуратури, йдеться у повідомленні.

Триває досудове розслідування.

Джерело фото

Схожі публікації