На німецьких депутатів прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за відвідини півострова

Німецькі політики їздили до Криму, щоб зустрітись із місцевим так званим керівництвом - переконані в прокуратурі

Про головне

Ярина Боринець

Прокуратура Автономної республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактом відвідин окупованого півострова німецькими депутатами

Про це йдеться у повідомленні відомства, передає "Громадське".

Із відповідною інформацією до прокуратури АРК звернулося раніше звернення Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина.

Наразі відомості внесені до ЄДР і відкрито кримінальне провадження за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію громадянами Німеччини. Німецькі депутати від партії "Альтернатива для Німеччини" із трьох регіональних парламентів Берліна відвідали окупований Крим 3 лютого цього року.

"Громадяни Федеративної Республіки Німеччина планували використати свою поїздку для зустрічей із представниками російської окупаційної влади з метою обговорення з ними шляхів налагодження контактів із німецькою стороною".

Прокуратура 

Наразі перевіряються усі обставини вчинення кримінального правопорушення. Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав "безвідповідальним вояжем" візит декількох німецьких політиків в анексуваний Крим. Також Федеральний уряд Німеччини піддав критиці поїздку групи місцевих політиків з партії AfD в окупований Крим і підтвердив прихильність політиці невизнання незаконної анексії.

Джерело фото

Схожі публікації