На Миколаївщині СБУ викрила посадовців на незаконному переправленні іноземців у Євросоюз

Затримано організатора угрупування та шістьох учасників

Про головне

Ірина Капуш

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили посадовців на незаконному переправленні іноземців до країн Євросоюзу

Про це йдеться на сайті на Служби безпеки України.

Зазначається, що міжрегіональне угруповання діяло на території чотирьох областей України. А його організатором виявився начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами Миколаївської міської ради.

Також до складу угруповання входили працівники державної міграційної служби, МВС, адвокат та представники кримінального світу.

Оперативники спецслужби з'ясували, що зловмисники шукали іноземців, зацікавлених у виїзді до ЄС. Для підроблених документів використовували паспорти та посвідчення громадян України, видані на території АР Крим у період до тимчасової анексії півострова, достовірність яких наразі неможливо підтвердити.

Також у повідомленні йдеться, що під час обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів справи співробітники СБУ виявили бланки та печатки різних держструктур, а в організатора паспорт громадянина РФ. 

У зловмисників вилучено п’ятдесят тисяч доларів США, понад дві тисячі євро, більш ніж 250 тисяч російських рублів, п’ятсот грамів золота в злитках, сім пістолетів та дві рушниці.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Джерело фото

Схожі публікації