На Херсонщині горів ліс

Пожежу гасили дев'ять спецмашин

Про головне

Буняк Тетяна

На Херсонщині в Олешківському районі на території Раденського лісництва виникла пожежа у сосновому лісі, яку гасили 9 пожежних машин та 20 лісників та рятувальників.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"18 квітня в Олешківському районі на території Раденського лісництва Олешківського лісомисливського господарства виникла низова лісова пожежа у насадженнях сосни на площі 1,3 га. Повідомлення про пожежу надійшло о 14.50. Локалізували її о 19.00. Наразі продовжується чергування на місці пожежі розрахунку лісової охорони".

департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської облдержадміністрації.

За його інформацією, на гасінні цієї пожежі були задіяні 7 пожежних машин та 12 працівників від лісомисливського господарства, та 2 пожежні машини і 8 працівників від Головного управління ДСНС в області.

Херсонщина на сьогодні є одним із найменш заліснених регіонів України. До 2007 року показник заліснення території області становив 4,4%. Після великих лісових пожеж 2007-го та 2012-го років, він зменшився до 3%. На даний час, в результаті висадки нових лісів, показник заліснення вдалося збільшити, і він знову перевищив 4%. Проте у низці районів області лісистість становить менше 1% їх території. Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів, і зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків.

Джерело фото

Схожі публікації