На Дніпропетровщині звільнили 90 людей, яких утримували в підпільних "центрах реабілітації" (ВІДЕО)

Постраждалих змушували безоплатно працювати, а за непокору застосовували фізичне насильство

Про головне

Оксана Чорна

Після проведення серії обшуків правоохоронці звільнили майже 90 людей, яких незаконно утримували в "реабілітаційних центрах"

Про це йдеться на сайті Нацполіції.

Під час розслідування поліцейські з’ясували, що група осіб на Дніпропетровщині створила так звані "реабілітаційні центри". Вони діяли під виглядом благодійних організацій з допомоги хворим на наркоманію та алкоголізм. Людей там утримували проти їх волі, примушуючи безоплатно працювати.

Керівниками "центрів" виявилися двоє мешканців Дніпропетровської області віком 27 і 34 років. У центри зверталися родичі осіб алко-, наркозалежних, ВІЛ-інфікованих, хворих туберкульозом, які просили вилікувати їх рідних. Потерпілих викрадали із застосуванням насильства і відвозили до "реабілітаційних центрів". Адреси цих закладів нікому не повідомляли.

Там потерпілих поміщували під охорону і застосовували насилля, пригнічуючи їх волю. Людей із задовільним станом здоров’я використовували як найману робочу силу для різноманітної фізичної праці, зазвичай – під пильним наглядом охоронців. Гроші за виконану працю отримували керівники центру.

Поліцейські провели 9 обшуків на території Дніпропетровської області і ще один – на Київщині. Під час проведення обшуків правоохоронці виявили 87 громадян з різних міст та областей України, які перебували у шести "реабілітаційних центрах".

Зловмисникам загрожують 12 років позбавлення волі.

 
 

Схожі публікації