На Буковині зафіксували незаконну агітацію

Перед виборами до об'єднаних територіальних громад ОПОРА виявила друковані агітаційні матеріали

Про головне

Diana

Агітки виявили на дільницях у Вашківцях та селі Мілієво

Текстовий та графічний блок Odoo

5 грудня спостерігач від ГО "ОПОРА" зафіксував на дошці оголошень, яка знаходиться на території однієї із виборчих дільниць міста Вашківці, агітаційні матеріали газети ВО "Свобода", "Народний фронт" та БПП "Солідарність".

Черговий член колмісії стверджував, що  дані агітаційні матеріали залишили представники партій, шоб виборці могли ознайомитися з їх кандидатами у депутати.
 
 

Напередодні у селі Мілієве на територій виборчої дільниці №730036 виявили агітаційний дуркований матеріал про кандидата на голову Вижницької громади Олексія Чепіля.

Щоправда після того, як спостерігач викликав поліцію, невідома особа відчинила ДВК і зірвала агітаційну листівку, а спостерігачу ОПОРИ пояснила, що агітку прикріпили на будівлі ще до того, як там почала працювати дільниця.
Текстовий та графічний блок Odoo

Подібна ситуація зафіксована і на Сторожинеччині. На виборчих дільницях в селах Ясени та Костинці помічені агітаційні матеріали майже всіх кандидатів у депутати та кандидатів на посаду голови Сторожинецької громади.

ОПОРА нагадує, що згідно з пунктом 5 частини 1 статті 60 Закону України "Про місцеві виборина", забороняється участь у передвиборчій агітації членам виборчих комісій протягом строку повноважень відповідних виборчих комісій. Також забороняється розміщення агітації в органах державної влади та приміщеннях комунальної форми власності.

Нагадаємо, на минулих вихідних вже дві об'єднані територіальні громади на Буковині обрали голів та депутатів селищних рад. Наступні вибори відбудуться вже цієї неділі, 18 грудня у Вижницькій, Вашківеціькій та Сторожинецькій об'єднаних громадах. 
Фото та відео ГО "ОПОРА". 

Схожі публікації