На Буковині створять госпітальні ради

В Чернівецькій області почали впроваджувати реформу медичної галузі

Про головне

Аліна Лісненко

Олександр Фищук, голова Чернівецької ОДА, доручив районним та міським радам, ОТГ делегувати представників для створення госпітальних рад

"Госпітальна рада – це дорадчий орган, який покликаний забезпечувати виконання задач та планів на кожну територіальну одиницю щодо впровадження та формування державної політики у сфері охорони здоров'я". 

Оксана Андрєць, директор Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА

За словами Оксани Андрієць, до повноважень госпітальної ради належить вироблення пропозицій для їх затвердження учасниками госпітального округу щодо фінансових питань, створення багаторічного плану розвитку кожного окремого госпітального округу, у разі необхідності – реорганізація та переформовування медичних закладів у межах одного госпітального округу.

"Колегіальне вирішення під час обговорення на засіданнях госпітальної ради буде визначено місце і роль кожного медичного закладу госпітального округу, надання тих чи інших медичних послуг різного рівня, а також кадрові питання, зокрема щодо залучення фахівців різного профілю у роботі медичних закладів, що знаходяться у межах госпітального округу".  

Оксана Андрєць, директор Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА

Члени госпітальної ради – це представники міст обласного значення, районів, об'єднання територіальних громад, які делеговані до госпітальної ради рішення місцевих рад.

Нагадаємо, в рамках реформи медичної галузі у Чернівецькій області буде створено три госпітальних округи: Східний, Центральний та Західний.

Схожі публікації