На Буковині на мапі зобразили Україну без Криму

СБУ відкрила кримінальне провадження

Про головне

Ярина Боринець

СБУ в Чернівецькій області відкрила кримінальне провадження щодо організаторів урочистостей з нагоди Дня соборності України у Сторожинецькому районі

Під час святкування на сцені будинку культури вивісили карту України, на якій не був зображений Крим. Як повідомляє УНІАН, СБУ відреагувала на цей інцидент.

"Оскільки в діях організаторів заходу вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч 1 ст. 110 КК України, Управлінням Служби безпеки України в Чернівецькій області 23 січня зареєстровано відповідне кримінальне провадження. Триває досудове слідство".
- прес-служба СБУ
Odoo CMS - велика картинка

У Сторожинецькій РДА свою вину заперечують і називають подію "бурею в стакані".

"Інциденту немає, це буря у стакані води, я бачу там (на мапі) Крим, це не є для мене питання дискусії. Те зображення є символічним, Сторожинець – багатонаціональний район, в нас ніколи не було сепаратизму, в нас потужний патріотичний район, але якщо хтось хоче очорнити наш район, я вважаю, що це велика ганьба звинувачувати наш потужний район у такому, і висловлюю жаль, що з`явилась така новина у центральних ЗМІ, розхитувати ситуацію неприпустимо".
- Ярослав Бартош, голова Сторожинецької РДА

Джерело фото

Схожі публікації