На Буковині через ГРВІ швидку почали викликати вдвічі частіше

11 грудня міжрайонне відділення прийняло 431 виклик - Центр екстреної медичної допомоги

Про головне

Diana
У Кіцманському, Вижницькому, Сокирянському та Хотинському районах подовжено карантин.

Через поширення захворювання ГРВІ та грипу буковинці почали викликати швидку частіше. Часом, навіть, при незначному підвищенні температури.

"Якщо 27 листопада мали 342 виклики по області та 270 у Чернівцях, то

11 грудня прийняли 431 виклик на міжрайонному відділенні та 348 у Чернівцях. Як у районах, так і у місті половина викликів через високу температуру. Трапляється, що люди викликають швидку безпідставно, особливо, через незначне підвищення температури у дітей, проте ми нікому не відмовляємо, бо розуміємо, що люди налякані інформацією про ймовірні важкі наслідки грипу".

Володимир Єленєв, директор Центру екстренної медичної допомоги в Чернівецькій області

Наразі триває карантин у Кіцманському районі. Там епідемпоріг перевищений у 3,4 рази. Схожа ситуація і в інших районах області.

На Сокирянщині 8 навчальних закладів на карантині. Станом на 12.12.2016 року в районній лікарні перебувало 23 хворих на ГРВІ, з них 9 дітей, 4 дітей і 1 дорослий мають ускладнення - пневмонію. Хворих із підтвердженим вірусу грипу немає.

На Вижниччині навчальні заклади також відправили на карантин. Адже там кількість хворих на ГРВІ швидко збільшується. Наразі у Вижницькій районній лікарні 11 дітей та 2 дорослих із пневмонією.

Триває карантин і на Хотинщині. У Ставчанському, Зарожанському, Ширівецькому, Малинецькому навчально-виховних закладах, Перебиковецькій ЗОШ, Клішківецькій гімназії та Колінківецькому ЗНЗ оголосили карантин до 18 грудня.

Джерело фото.

Схожі публікації