На авіаційному заводі в російському Таганрозі 25 людей отруїлися талієм

Керівництво комплексу відмовляється виплачувати компенсацію та оформляти отруєння як нещасний випадок

Про головне

Ярина Боринець

Щонайменше 25 співробітників Таганрозького авіаційного науково-технічного комплексу імені Берієва отруїлися високотоксичним металом талієм

Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на працівників підприємства і медичні документи.

Отруєння талієм було підтверджено у співробітників офісу - в основному, з юридичного та економічного відділів. Причина отруєння не встановлена; у виробництві талій, за словами потерпілих, не використовується.

Першим в листопаді 2017 року на нездужання поскаржився провідний інженер-конструктор Костянтин Колесников - як пише "Комерсант", він постраждав сильніше інших. У більшості постраждалих симптоми з'явилися в грудні. Отруєння виражалося в сильних болях в різних частинах тіла, випаданні волосся; у Колесникова в січні 2018 року сталась зупинка серця.

Як випливає з публікацій, лікарі кілька тижнів не могли правильно встановити причину того, що відбувається; кільком людям через болі в животі спочатку був поставлений діагноз "гастрит". Більшості постраждалих довелося відправитися на лікування в московський НДІ імені Скліфосовського.

За словами постраждалих співробітників, керівництво комплексу відмовляється виплачувати їм компенсацію та оформляти отруєння як нещасний випадок. Керівництво вважає, що люди були отруєні навмисно, і "отруйник знаходиться серед отруєних".

Джерело фото

Схожі публікації