МВС пропонує зменшити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год

Зараз ця норма - 60 км/год

Про головне

Ярина Боринець

МВС хоче збільшити розміри штрафів за порушення ПДР та зменшити максмальну швидкість руху в населених пукнтах

Про це повідомляє Уніан.

Зокрема, за перевищення 50 км/год у міністерстві пропонують запровадити штраф розміром 3400 гривень (сьогодні сума штрафу складає 510 гривень). У випадку, якщо водій покинув місце ДТП, МВС пропонує накласти на нього штаф у розмірі 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення права керувати транспортним засобом протягом 6 місяців.

Про планування таких нововведень розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Просте порівняння: при швидкості 60 км/год гальмівний шлях складає 55 метрів, а ймовірність летального результату при зіткненні з пішоходом - 82%. Зате при швидкості 50 км/год – зупинний шлях складе 40 метрів, а ймовірність летальних наслідків знизиться до 20%".

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ

У 20 разів збільшується розмір штрафу за керування транспортним засобом без права на керування – він складе 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, будуть платити штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

"Страх у таких людей, які свідомо сідають за кермо, знаючи, що вони взагалі не мають права керування транспортним засобом, мінімальний, оскільки найгірше, що для них буде в разі зупинки поліцією, – це штраф у розмірі 510 гривень. Ми пропонуємо штрафи за ці правопорушення прирівняти до розмірів стягнень за керування транспортним засобом у нетверезому стані".

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ

Новими змінами також планується впровадження системи автоматичної фото - і відеофіксації порушень ПДР та внесення змін до Порядку видачі посвідчення водія. Для реалізації цих пропозицій МВС України виносить на розгляд уряду проект закону України про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, а також три проекти постанов Кабінету міністрів щодо змін до Правил дорожнього руху, Положення про порядок видачі посвідчення водія та функціонування системи фіксації адміністративних правопорушень.

"Найближчим часом пакет документів буде переданий у Верховну Раду України. Сподіваюся на підтримку депутатського корпусу і термінове прийняття відповідних рішень".

Арсен аваков, міністр внутрішніх справ

Джерело фото

Схожі публікації