Муніципальні читання імені Антона Кохановського

В Чернівецькій міськраді обговорили питання місцевого самоврядування та муніципального управління

Про головне

Антоніна Вишневська

У сесійній залі Чернівецької міської ради провели ІІІ міжнародну  наукову конференцію  «Муніципальні читання імені Антона Кохановського».

Організаторами заходу є Чернівецька міська рада, Чернівецький регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, а також кафедра політології та державного управління Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Участь у конференції взяли представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів державної влади, експерти, науковці, лідери неурядових організацій. На подію завітали й іноземні гості з Білорусі, Молдови, Польщі та Румунії. А ось мера Чернівців Олексія Каспрука не було. Він змушений був поїхати у відрядження, хоча саме за його підтримки проводились читання імені Кохановського.

Під час конференції розглянули та обговорили питання, пов’язані з місцевим самоврядуванням та муніципальним управлінням, розвитком служби в органах місцевого самоврядування в умовах реалізації адміністративної реформи в Україні.

В рамках читань працювали дві секції: «Формування європейської моделі міського самоврядування» та «Сучасні засоби професійної підготовки посадовців місцевого самоврядування».

Також провели круглий стіл на тему «Новітні інструменти реалізації інтересів територіальних громад», на якому було розглянуто питання щодо реформування місцевого самоврядування в процесі об’єднання територіальних громад.
 
Фото Антоніни Вишневської.

Схожі публікації